Geen uren afzien in de sportschool maar toch in shape?
1 maart 2017
Bootcamp
5 mei 2017

APRIL 2017

Vind je balans!

Eten & Drinken volgens de 80/20 regel

Een balans vinden tussen goed voor jezelf zorgen, maar ook genieten van het leven, dat is waar ik voor sta.

Een mooi voorbeeld is de 80/20 regel. Zorg 80% van de tijd goed voor jezelf, kies de juiste gezonde voeding, beweeg voldoende en neem tijd om te ontspannen. De overige 20% geniet je van eten dat minder gezond is. Op deze manier kun je ook van een wijntje of een stuk chocolade genieten. Zonder schuldgevoelens genieten en toch werken aan jouw fitte levensstijl. Dan kost het volhouden je minder moeite.

Hoe pas je de 80/20 regel nou toe?

  • Geniet volop van je 20% fout. Geniet van een pilsje of een glas wijn en sla het niet meteen achterover.
  • Maak de juiste keuzes. Geef ik dat ‘frietje met’ of de ‘kroket met mosterd’ een ‘10’ of een ‘8’? Kies dan voor het eten wat je een ‘10’ geeft.
  • Al het eten wat ‘sund’ is om te laten liggen valt in de 20%, dus laat dat runderlapje wat over is maar liggen in de pan en bewaar het tot morgen…
  • 1 dag per week volledig je gang gaan. De andere dagen leef je zo gezond mogelijk. Nadeel is dat je de dag na je ‘cheat’ dag niet lekker op gang komt.
  • De keren dat je uit eten gaat zijn voor jou de 20% momenten, thuis zijn de 80% momenten.
  • Elke dag 20% ongezond. Iedere dag iets lekkers wat ongezond is eten. Eet een gezond ontbijt en een gezonde lunch, beweeg tussendoor. ’s Avonds een diner met veel groente en een heerlijk slecht toetje! Zolang het maar niet meer is dan 20% van wat je dagelijks eet.
  • Kies op een feestje voor een gebakje of voor de hapjes, kies niet voor allebei. Kies dan ook niet voor alle hapjes maar pak de hapjes die je een ‘10’ geeft.

Ik kies voor Flexibel! Dat is mijn manier van leven! Ik eet eigenlijk altijd gezond. Alleen als ik op pad ben, als ik een feestje heb of uit eten ga, dan zet ik mijn 20% kaart in.

Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *