Terug in je ritme! (Oktober)
21 oktober 2017

December 2017

Winterdip!

Oké, we hebben nu toch echt afscheid genomen van het mooie weer. De zonnige dagen maken plaats voor koud weer, gebrek aan daglicht, regen en sneeuw… het is weer bijna winter. Een periode dat veel mensen last krijgen van een zogenaamde ‘winterdip’. Je staat veel minder energiek op en je wil ’s avonds eigenlijk het liefst om 21.00 uur in bed liggen.

Je hebt meer zin om met een deken op de bank te kruipen en lekker te snacken dan om te gaan sporten.

Kom van die bank af! Ga lekker naar buiten wanneer het kan. De zon zorgt ervoor dat je vitamine D aanmaakt, hiervan krijg je een goed humeur.

Probeer ook het ritme van sporten vast te houden. Als je naar buiten kijkt is niet het eerste wat je denkt ‘ik ga sporten vandaag!’. Een rondje hardlopen in de regen is echt minder aantrekkelijk dan het in de zomer was. Je kiest er gauw voor om in de bank te ploffen na een lange werkdag. Probeer dit te voorkomen. Ook sporten zorgt voor een stofje dat goed is voor je lichaam én je geest. Het werkt ontspannend en geeft je een energieboost.

In de winter heb je snel de neiging om wat ongezonder en vetter te gaan eten. Ach wat maakt dat kilootje uit… ik hoef toch nog lang niet in die bikini te passen… Die ruime truien zitten heerlijk!

Je gaat je fitte lijf toch niet opgeven omdat je nu toevallig niet in je bikini hoeft te lopen? Houd vast aan een gezonde basis, die vitamines kun je juist nu goed gebruiken. Wanneer je lekker in je vel zit, wordt het gelijk een stuk makkelijker om fit en gelukkig de winter door te komen.

Hierbij een recept voor een echte klassieker: Pompoensoep. En zo simpel te maken!

Neem 1 kleine pompoen (circa 1 kilo), was deze en snij ‘m met een groot mes in stukken. Verwijder de zaadjes, maar schil de pompoen niet (veel te veel gedoe en echt niet nodig).

Hak 2 teentjes knoflook en 1 ui fijn. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een soeppan of braadpan en fruit de ui, knoflook en 1 theelepel kerriepoeder. Voeg de stukken pompoen toe en bak deze 10 minuten op laag vuur.

Voeg 1 liter groentebouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep 20 minuten koken en pureer de soep met een staafmixer. Maak de soep op smaak met peper, zout en eventueel tabasco. Serveer met crème fraîche, of met verse geitenkaas.

Smakelijk eten,

Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *