Workshop yoga nidra "De slaap van de yogi"

Een moment van ontspanning vinden is in de moderne tijd waarin we leven soms erg lastig. Het leven gaat snel. Zo snel dat we onszelf geen tijd meer gunnen om tot rust te komen. We krijgen veel prikkels binnen en vliegen van hot naar her. Dagen vliegen voorbij. Vaak zonder dat we het gevoel hebben dat we er echt grip op hebben. We worden geleefd in plaats van dat we actief de richting van ons eigen leven bepalen. Wat nodig is, is een moment van ontspanning. Rust ervaren, temidden van alle chaos en stress. Je hebt dit als mens nodig. Hoe meer oprikkels en stress we ervaren, hoe  slechter we kunnen ontspannen. En hoe slechter we kunnen ontspannen, hoe meer stress-gerelateerde klachten we ervaren. Je systeem is uit balans en heeft rust nodig. Yoga Nidra is  een uitermate geschikt middel om je lichaam weer tot rust te laten komen en vermindering te geven van fysiek, emotioneel en mentaal ongemak.

Wat is Yoga Nidra?

Yoga Nidra bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent 'samenbrengen' of 'verbinden' en Nidra betekent 'slaap'. Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan ''t werk op een dieper niveau. Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het randje tussen wakker zijn en slapen. Door middel van een rondgang door het lichaam, ademoefeningen en visualisaties werk je naar deze staat. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel tot een diep ontspanning en raakt daarnaast in een hele ontvankelijke staat. Eén uur Yoga Nidra staat gelijk aan vier uur slaap.

De workshop

We starten met een meditatie, gevolgd door rustige zittende en staande houdingen om in je lichaam te komen en spieren en gewrichten op te warmen. Dan volgt een ademoefening en aansluitend kom je in comfortabele lighouding en start de Yoga Nidra van circa drie kwartier.

Wanneer : Zondag 8 juli van 10.30 tot 12.00
Waar : Studio Slank en Fit, Meersttraat 22S te Megen, bij zomerse tempreaturen zal de les buiten zijn
Kosten : 15 euro p.p. inclusief thee en lekkers
Door: Willeke Toirkens

Doe je mee? Schrijf je dan in via het contactformulier op www.vita-yoga.nl o.v.v. workshop Yoga Nidra of stuur een mail naar willeke@vita-yoga.nl. Na ontvangst van je aanmelding krijg je een bevestiging en verdere informatie. Er is ruimte voor maximaal 10 personen. Heb je vragen bel gerust naar 06 - 146 381 64.

Namasté, Willeke Toirkens